Algemeen

De 'open christelijke' Van Hoogstratenschool staat in het kloppend hart van Bezuidenhout. De school staat op een unieke locatie en biedt goed onderwijs. Dat vindt de Inspectie van Onderwijs ook: 'De school valt in positieve zin op door een ambitieus en postitief schoolklimaat.' 'Het team en de directie hebben een missie. De school als kloppend hart in de wijk, een brede ontwikkeling van kinderen met daarbij de focus op ambitieuze leerresultaten.'
Wij zijn een diverse school met kinderen die op verschillende niveaus werken en leren, en dus ook naar verschillende onderwijssoorten uitstromen. Met elkaar samenwerken en samen leren stimuleren wij. 

Onze kernwaarden zijn:
- Kindgericht. Ieder kind heeft unieke talenten en mogelijkheden. Het onderwijsaanbod en de instructie op de Van Hoogstratenschool worden aangepast aan de onderwijsbehoeften van de kinderen.
- Ondernemend. De Van Hoogstratenschool is continu in beweging en vol energie. We gaan met de tijd mee.
- Duurzaam. Wij zijn duurzaam in onze relatie met kinderen en ouders. Wij zijn betrouwbaar en betrokken. We hebben een prachtig groen schoolplein met natuurlijke materialen en een buitenklas. Zonnepanelen op ons dak leveren onze school schone energie. Kinderen worden geleerd zorg te dragen voor hun omgeving. 

Met onze ouderapp Parro informeren we ouders over de dingen die er op school spelen. Dit kunnen foto's en filmpjes zijn, maar ook informatiebrieven.
De Van Hoogstratenschool heeft een verrijkingsgroep, 'Zilver'. De groep komt wekelijks bij elkaar om extra uitdagende opdrachten te maken.
Onze cultuurcoördinator zorgt ervoor dat cultuur hoog op de agenda staat en door middel van onze verlengde schooldag kunnen kinderen zich inschrijven op naschoolse activiteiten, zoals drama, knutselen en taekwondo. Tijdens ons Open Podium kunnen kinderen hun kunsten laten zien op het gebied van muziek, zang, dans en theater. 

Schoolregels
 

picto
   
prullenbak
 
We behandelen elkaar met respect     We gaan zorgvuldig met onze spullen
en die van anderen om
 
sst
   
lieveheersbeestje
 
We storen elkaar zo min mogelijk     We lossen problemen samen op