Praktische informatie per groep

Welke spullen moeten er aangeschaft worden voor school?
Voor de start van het nieuwe schooljaar is het nodig dat kinderen spullen van thuis meenemen. U kunt hier per groep zien wat meegenomen moet worden.

Groep 3 Groep 4/5/6 Groep 7/8
Etui met viltstiften Etui met viltstiften, kleurpotloden en gum Etui met viltstiften, kleurpotloden en gum
Puntenslijper met opvangbakje Puntenslijper met opvangbakje Puntenslijper met opvangbakje
Eventueel een Stabilo schrijfpotlood (easy ergo) Liniaal (30 cm) en lijmstift Agenda, liniaal (30 cm) en lijmstift
  Schaar en zwart of blauw schrijvende pen Schaar en zwart of blauw schrijvende pen

Gym- en zwemspullen
De kinderen moeten gymkleding bij zich hebben op de dagen dat ze gymles hebben. Voor de groepen 3 t/m 8 is dit op maandag en woensdag, voor de groepen 1 en 2 op maandag. Gymschoenen zijn verplicht tijdens de gymles.
Groep 5 heeft zwemles op dinsdag. Zij moeten zwemkleding bij zich hebben.

Ouderbijdrage
Voor het bekostigen van alle activiteiten en de aanschaf van extra leermiddelen, culturele activiteiten en andere bijzondere lessen vragen de OR en de MR  jaarlijks aan de ouders een vrijwillige bijdrage.
Deze gezinsbijdrage wordt ten zeerste bij u aanbevolen, want zonder uw financiële steun kunnen de genoemde activiteiten niet meer of slechts in beperkte mate worden uitgevoerd. Het door de MR vastgestelde bedrag is €50,- per kind, €40,- voor het tweede kind en €15,- voor het derde kind, maar hogere bedragen zijn uiteraard van harte welkom. Als een leerling een ooievaarspas heeft, vragen wij u deze te laten scannen bij de administratie. De gemeente Den Haag betaalt in dat geval een vast bedrag als ouderbijdrage aan de school. Het bedrag kan gestort worden op bankrekening: NL-85-ABNA-0503226688  Van Hoogstratenschool o.v.v. naam kind en groep.